Babiččin mřížkový koláč
Publikováno 21.07.2015 v 19:30 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 244x
Každý den něco pro naše mlsné jazýčky pro Vás připraví Sladká dílna Sabina :-)

Co potřebuji:
300 g polohrubé mouky
200 g másla
2 vaječné žloutky
80 g cukru
1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
1/2 balíčku vanilkového cukru
citronová kůra
ostružinová marmeláda
jádra vlašských ořechů
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Jak postupuji:
300 g polohrubé mouky
200 g másla
2 vaječné žloutky
80 g cukru
1/4 balíčku kypřícího prášku do pečiva
1/2 balíčku vanilkového cukru
citronová kůra
ostružinová marmeláda
jádra vlašských ořechů
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Jak postupuji:
1. Z proseté mouky, másla, cukru, žloutků, kypřícího prášku, vanilkového cukru a citronové kůry vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut v chladu odpočinout.
2. Potom 2/3 těsta vtlačíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm, předem vymaštěné tukem a vysypané hrubou moukou. Celý povrch potřeme ostružinovou marmeládou.
3. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a vyskládáme z nich na připraveném koláči mřížku. Mezery v mřížce vyplníme půlkami jader vlašských ořechů.
4. Formu s těstem vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme dozlatova.
Dobrou chuť přeje Vaše

zdroj. mojerecepty.blog
Komentáře
Celkem 0 komentářů