Borůvková bábovka s ricottou
Publikováno 10.08.2015 v 00:00 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 281x
Bábovka je česká klasika, která nikdy nezevšední. A nejlepší na ní je, že existuje mnoho a mnoho variant, jak tuto lahůdku připravit. Třeba právě s ricottou a borůvkami

Co potřebuji:
6 vajec
340 g cukru
200 g ricotta
4 lžíce mléka
210 g hl.mouky
80 g másla + na vymazání
1/2 lžičky kypř.přášku
1/4 lžičky sody
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
200 g borůvek + na ozdobu

Jak postupují:
1. Cukr společně s 80g změklého másla si v mixéru pěkně promíchejte. Máslo musí být opravdu změklé, aby vám v těstě nezůstaly jeho malé kousíčky. Přidejte vejce a vyšlehejte.
2. K vyšlehaným vejcím přidejte ricottu, mléko a vanilkový extrakt.
3. Ve zvláštní míse si pak smíchejte dohromady všechny zbylé suché ingredience. To je hladká mouka, prášek do pečiva, jedlá soda a nezapomeňte na špetku soli.
4. Nakonec promíchejte tekutou část s tou sypkou. Vytvoříte tak pěkné, hladké a lesklé těsto, do kterého opatrně vmíchejte 200g čerstvých borůvek.
5. Hotové těsto nalijte do dobře vymazané formy máslem, kterou vysypte polohrubou moukou. Pak už jen stačí 60 minut v rozehřáté troubě na 180°C a máte hotovo.


Dobrou chuť přeje Vaše Sladká dílna

Zdroj: Kitchen Story
Komentáře
Celkem 0 komentářů