Čokoládová pavlova s rybízem, borůvkami a malinami
Publikováno 21.07.2015 v 13:03 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 233x
Každý den něco pro naše mlsné jazýčky pro Vás připraví Sladká dílna Sabina :-)

Co potřebuji:
10 bílků (při pokojové teplotě)
600 g krupicového cukru
2 lžíce balzamikového vinného octu
5 lžic kakaa
100 g 70% čokolády, na jemno nasekané
500 g mascarpone
200 ml smetany na šlehání
4 lžíce moučkového cukru
150 g malin
150 g borůvek
250 g rybízu
100 g oblíbené čokolády, na hrubo nasekané (na ozdobu)

Jak postupuji:

Jak postupuji:
1. Troubu předehřeji na 180°C. V odmaštěné míse ušlehám bílky do polotuha. Po lžičkách přidám krupicový cukr a šlehám, dokud není sníh tuhý a lesklý. Sníh by měl být tuhý tak, že po obrácení mísy dnem vzhůru by měl v míse držet. Pozor však na přešlehání, směs by se mohla začít oddělovat.
2. Opatrně do mísy přidám kakao, čokoládu, ocet a jemně rozmíchám.
3. Na 4 pečící papíry si obkreslím kola o průměru asi 20 centimetrů. Bílkovou směs pomocí lžičky nanesu do kruhů asi 0,5 centimetrůod okraje. Kola nemusí být hladká, naopak se na nich můžou udělat hrbolky a výstupky.
4. Pečící papír dám na plech a strčím do trouby. Okamžitě snížím teplotu na 140°Ca peču zhruba 1 hodinu a 15 minut. Troubu během té doby neotvírám.
5. Správně upečená pavlova je po okrajích suchá a křupavá, začíná malinko praskat, ale střed je měkký. Vrátím pavlovu do vypnuté trouby a nechám ji v pootevřené troubě chladit.
6. Mezitím si rozmixuji mascarpone, šlehačku a cukr.
7. Po vychladnutí, poskládám dort tak, že na podnos nebo talíř dám první vrstvu upečeného kola, na ní dám 1/4 ušlehaného mascarpone a 1/4 ovoce a tak pokračuji. Na vrchní vrstvu ještě nasypu čokoládu.
Krásný den přeje Vaše

Zdroj: sweetpixel.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů