Dánský borůvkový cheesecake - Blåbær Ostekage
Publikováno 17.08.2015 v 23:15 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 394x

Co potřebuji.
Digestives sušenky
170 ghořká čokoláda
50 grozpuštěné máslo
70 gčerstvé nebo mražené borůvky
220-250 gcream cheese (Philadelphia, Buko)
400 gcrème fraîche nebo zakysaná smetana
200 g cukr krupice
100 g kukuřičný škrob
2 lžíce zakysaná smetana
300 g cukr krupice
250 g želatina 3 plátky
Jak postupuji:
1
Předehřejte troubu na 175 stupňů. Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm a vyložte pečicím papírem, pěkně dno a boky zvlášť.
2
Rozlámané sušenky vložte spolu s nasekanou čokoládou do mixéru a mixujte do té doby, než je ze všeho prášek. Přilijte rozpuštěné máslo a ještě chvíli mixujte. Směs rovnoměrně natlačte do formy a pořádně uhlaďte. Pečte 10 minut v předehřáté troubě.
3
Mezitím si rozmixujte borůvky. V míse smíchejte cream cheese, zakysanou smetanu a cukr. Použijte poue míchací nástavec. Vmíchejte všechny borůvky a kukuřičný škrob. Směs nalijte na předpečený základ a pečte asi 40 minut, povrch by neměl vypadat moc mokře, jen uprostřed by se měl trošku třást. Vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout, nevyndavejte ale z formy.
4
Plátky želatiny namočte do studené vody tak na 10 minut. V kastrůlku si rozehřejte zakysanou smetanu s cukrem. Neměla by se vařit, ale neměly by v ní být celé krystalky cukru a měla by být tekutá. Odstavte, vmíchejte vymačkanou želatinu a důkladně promíchejte. Nalijte na upečený korpus a dejte do lednice na pár hodin nebo přes noc, než horní vrstva ztuhne.
Dobrou chuť přeje Vaše
Zdroj: fresh.iprima.cz
Komentáře
Celkem 0 komentářů