Sabina na bloguWeddings & Events Coordinator

Dánský borůvkový cheesecake - Blåbær Ostekage

Publikováno 17.08.2015 v 23:15 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 394x

Nadýchaný a plný borůvek. Korpus, kde se geniálně mísí hořká čokoláda s Digestives sušenkami, úžasně ovocná borůvková bomba v podobě náplně, a zakysaná smetana navrch jako doplňující tečka. Dánové zkrátka vědí, co dělají!
 
A teď pár důležitých rad. Zkuste to neošidit a použijte opravdu Digestives sušenky, jinak se připravíte o naprosto výjimečný zážitek. Tyto klasické britské sušenky seženete v každém Marks & Spencer nebo v Tesco. Můžete použít mražené borůvky, ale dejte pozor, aby byly lesní. Ty velké kanadské jsou sice pěknější, ale nemají prakticky žádnou chuť a barvy z nich taky moc nevyrazíte. Připravili byste se o nádhernou fialovou barvu a výraznou chuť.

 

 

Co potřebuji.

 

Digestives sušenky

170 ghořká čokoláda

50 grozpuštěné máslo

70 gčerstvé nebo mražené borůvky

220-250 gcream cheese (Philadelphia, Buko)

400 gcrème fraîche nebo zakysaná smetana

200 g cukr krupice

100 g kukuřičný škrob

 2 lžíce zakysaná smetana

300 g cukr krupice

250 g želatina 3 plátky

 

 

 

 

Jak postupuji:

 

1

Předehřejte troubu na 175 stupňů. Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm a vyložte pečicím papírem, pěkně dno a boky zvlášť.

 

2

Rozlámané sušenky vložte spolu s nasekanou čokoládou do mixéru a mixujte do té doby, než je ze všeho prášek. Přilijte rozpuštěné máslo a ještě chvíli mixujte. Směs rovnoměrně natlačte do formy a pořádně uhlaďte. Pečte 10 minut v předehřáté troubě.

 

3

Mezitím si rozmixujte borůvky. V míse smíchejte cream cheese, zakysanou smetanu a cukr. Použijte poue míchací nástavec. Vmíchejte všechny borůvky a kukuřičný škrob. Směs nalijte na předpečený základ a pečte asi 40 minut, povrch by neměl vypadat moc mokře, jen uprostřed by se měl trošku třást. Vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout, nevyndavejte ale z formy.

 

4

Plátky želatiny namočte do studené vody tak na 10 minut. V kastrůlku si rozehřejte zakysanou smetanu s cukrem. Neměla by se vařit, ale neměly by v ní být celé krystalky cukru a měla by být tekutá. Odstavte, vmíchejte vymačkanou želatinu a důkladně promíchejte. Nalijte na upečený korpus a dejte do lednice na pár hodin nebo přes noc, než horní vrstva ztuhne.

 

Dobrou chuť přeje Vaše

 

 

 

 

Zdroj: fresh.iprima.cz

 

 

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?



http://www.sabinashop.cz