Jahodové cupcakes se šampaňským a třešně v bílé čokoládě!
Publikováno 25.07.2015 v 00:00 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 380x

Co potřebuji:
Na košíčky:
2 1/4 šálku (280 g) hladké mouky
1 1/2 šálku (300 g), cukru
1 lžíce prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 šálek (135 g) jahod, nakrájených na plátky
3 velká vejce
1 šálek (237 ml, 8 fl oz) šumivého vína
1 šálek (237 ml, 8 fl oz) rostlinného oleje
Na polevu:
1 1/2 šálku (340 g) másla
4 šálky (455 g) moučkového cukru
1 čajová lžička vanilkového cukru (vanilky)
špetku soli
3-4 lžíce jahodové dřeně
Postup:
Předehřejtetroubu na 350 stupňů. Vymažte formičky na košíčky máslem a vysypte je moukou.Čerstvé jahody rozmixujte v mixéru. Odměřte 1/2 šálku na pyré a zbytek si uschovejte na polevu. Vmíse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
V mixéru při středně vysoké rychlosti rozmixujte vejce, šampaňské, 1/2 šálku rozmixovanýchjahod a olej,do hladka. Přidejte na dvakrát hmotu z mouky a ostatních přísad, kterou máte připravenou. Rozmixovanou hmotou naplňte košíčky do 2/3. Pečeme, dokud párátko, kterévložíme do středu košíčku nevyjmeme čisté, asi 20-25 minut. Nechte zcela vychladnout.
Na polevu: V mixéru mixujte máslo asi dvě minuty, zcela do hladka. Přidejte moučkový cukr, vanilku, sůl a jahodovou dřen a mixujte na střední rychlost do hladka.
Košíčky nazdobte polovinou jahody a uchovávejte je v lednici. Dětskou verzi připravíte výměnou šampaňského za mléko. Přeji vám dobrou chuť!
Vaše Sladká dílna
Komentáře
Celkem 0 komentářů