Malinový cheesecake
Publikováno 23.08.2015 v 18:37 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 255x
Receptů na cheesecake je celá řada. Zkuste tentokrát připravit krustu z karamelových sušenek, dodají dortu další skvělou chuť. V kombinaci s malinami je to naprostá bomba

Co potřebuji:
karamelové sušenky Lotus 250 g
máslo 100 g
plátky želatiny o váze 2 g 7 ks
cukr moučka 180 g
měkký tvaroh 250 g
ricotta 250 g
šťáva z jednoho citronu
smetana ke šlehání (33 % tuku)200 ml
čerstvé maliny na ozdobu
Jak postupuji:
1. Nadrťte válečkem sušenky Lotus. Máslo smíchejte se sušenkami. Směs dejte do otevírací dortové formy a rovnoměrně ji rozetřete. Dejte ztuhnout do lednice.
2. Želatinové plátky ponořte do studené vody a nechte je změknout. Zahřejte 100 ml vody s cukrem. Stáhněte hrnec z plamene a v roztoku rozpusťte vymačkanou želatinu.
3. Smíchejte ve velké míse tvaroh, ricottu, šťávu z citronu a cukerný roztok. Vyšlehejte smetanu a zapracujte ji do tvarohu. Směs vlijte do formy a nechte v lednici po dobu 12 hodin tuhnout.
4. Mezitím utřete dohladka maliny s cukrem. Stěrkou nebo nožem uvolněte cheesecake od okrajů formy a poté ho vyjměte. Cheesecake polijte malinovým přelivem. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte.cukr na posypání 2 lžíce
Dobrou chuť přeje

Komentáře
Celkem 0 komentářů