Sabina na bloguWeddings & Events Coordinator

Malinový cheesecake

Publikováno 23.08.2015 v 18:37 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 127x

Receptů na cheesecake je celá řada. Zkuste tentokrát připravit krustu z karamelových sušenek, dodají dortu další skvělou chuť. V kombinaci s malinami je to naprostá bomba
Zobrazit obrázek

Co potřebuji:

karamelové sušenky Lotus 250 g
máslo 100 g
plátky želatiny o váze 2 g 7 ks
cukr moučka 180 g
měkký tvaroh 250 g
ricotta 250 g
šťáva z jednoho citronu
smetana ke šlehání (33 % tuku)200 ml
čerstvé maliny na ozdobu

Jak postupuji:

1. Nadrťte válečkem sušenky Lotus. Máslo smíchejte se sušenkami. Směs dejte do otevírací dortové formy a rovnoměrně ji rozetřete. Dejte ztuhnout do lednice.


2. Želatinové plátky ponořte do studené vody a nechte je změknout. Zahřejte 100 ml vody s cukrem. Stáhněte hrnec z plamene a v roztoku rozpusťte vymačkanou želatinu.

3. Smíchejte ve velké míse tvaroh, ricottu, šťávu z citronu a cukerný roztok. Vyšlehejte smetanu a zapracujte ji do tvarohu. Směs vlijte do formy a nechte v lednici po dobu 12 hodin tuhnout.

4. Mezitím utřete dohladka maliny s cukrem. Stěrkou nebo nožem uvolněte cheesecake od okrajů formy a poté ho vyjměte. Cheesecake polijte malinovým přelivem. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte.cukr na posypání 2 lžíce

Dobrou chuť přeje


                                   Zobrazit obrázek





Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?



http://www.sabinashop.cz