Popsicles - lesní plody, jasmín, smetana
Publikováno 29.08.2015 v 17:42 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 196x
Staňte se na okamžik alchymistou a vyzkoušejte zkombinovat ovoce s kořením a třeba vašim oblíbeným čajem. Skvělý je jasmín, ibišek či earl grey.
Na slazení se používá základní cukrový sirup, ale můžete jej nahradit jedním z alternativních variant, jako je javorový, agávový, datlový nebo třeba med. Fantazii se meze nekladou, vyzkoušejte například bezinkový sirup z květů v kombinaci s krátce povařenou rebarborou.
Pak také můžete přidat mléčnou složku v podobě zakysané smetany, mascarpone či jogurtu. K jahodám je například skvělé mascarpone s vanilkou a balzamikem.
Pokud budete chtít zapojit koření, jako je vanilka, badyán, hřebíček nebo například fenykl, dejte toto koření do hrnce již při výrobě sirupu, krásně pak pustí své aroma. Další možností je použít do směsi přírodní extrakt nebo vonnou silici.K svěžímu ovoci se nabízí dnes tak populární růže či pomerančové květy, jasmín, levandule, fialka...
Poslední tip je kapka alkoholu. Trocha šampaňského, lžička rumu nebo třeba "slza" likéru určitě výslednou chuť jen posune kupředu. Alkoholu ale nedávejte více než 15 %.
Co potřebuji:

1. Smíchejte vodu s cukrem v malém hrnci a jemně vařte za stálého míchání, dokud se sirup nestane transparentním. Než se začne směs vařit, přidejte případné koření či bylinky. Vyzkoušet můžete vanilku, badyán, skořici, levanduli, čaj černý, zelený či například ibiškový. Tento recept si postačí se základním sirupem, protože obsahuje mnoho dalších aromat.

Komentáře
Celkem 0 komentářů