Sabina na bloguWeddings & Events Coordinator

Popsicles - lesní plody, jasmín, smetana

Publikováno 29.08.2015 v 17:42 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 121x

Popsicles se dnes staly opravdu populární záležitostí nejen v dětských kruzích. Po celém světě vyrůstají malé cool nanukárny, které se specializují pouze na tyto mražené delikatesy. Spolu s rozvojem gastronomie se i jejich receptury rozvětvily do neskutečně nápaditých a harmonických kombinací.


Staňte se na okamžik alchymistou a vyzkoušejte zkombinovat ovoce s kořením a třeba vašim oblíbeným čajem. Skvělý je jasmín, ibišek či earl grey.


Na slazení se používá základní cukrový sirup, ale můžete jej nahradit jedním z alternativních variant, jako je javorový, agávový, datlový nebo třeba med. Fantazii se meze nekladou, vyzkoušejte například bezinkový sirup z květů v kombinaci s krátce povařenou rebarborou.


Pak také můžete přidat mléčnou složku v podobě zakysané smetany, mascarpone či jogurtu. K jahodám je například skvělé mascarpone s vanilkou a balzamikem.


Pokud budete chtít zapojit koření, jako je vanilka, badyán, hřebíček nebo například fenykl, dejte toto koření do hrnce již při výrobě sirupu, krásně pak pustí své aroma. Další možností je použít do směsi přírodní extrakt nebo vonnou silici.K svěžímu ovoci se nabízí dnes tak populární růže či pomerančové květy, jasmín, levandule, fialka...

Poslední tip je kapka alkoholu. Trocha šampaňského, lžička rumu nebo třeba "slza" likéru určitě výslednou chuť jen posune kupředu. Alkoholu ale nedávejte více než 15 %.


Co potřebuji:


Základní sirup:
třtinový cukr 200 g
voda 200 g
koření či bylinky

Ostatní ingredience na nanuky:
lesní plody (ostružiny, maliny, borůvky, jahody) 300 g
sirup 150 ml
jasmínový extrakt 1 lžička
citronová kůra 1 lžička
citronová šťáva 1 lžíce
zakysaná smetana 4 lžíce
forma na nauky
dřívka



Jak postupuji:

1. Smíchejte vodu s cukrem v malém hrnci a jemně vařte za stálého míchání, dokud se sirup nestane transparentním. Než se začne směs vařit, přidejte případné koření či bylinky. Vyzkoušet můžete vanilku, badyán, skořici, levanduli, čaj černý, zelený či například ibiškový. Tento recept si postačí se základním sirupem, protože obsahuje mnoho dalších aromat.


2. Zakysanou smetanu smíchejte s jednou lžící základního sirupu s vanilkou. Všechny zbývající ingredience rozmixujte pomocí blenderu na hladké pyré. Plňte formičky střídavě ovocným pyré a zakysanou smetanou tak, aby Vám jednotlivé vrstvy tvořily mramorování. Dejte zamrazit.

3. Pokud Vaše formičky nemají rovnou i možnost zafixovat dřevěnou špachtli, nechte pyré lehce zamrznout a až později, když zhoustne, zasuňte dřívka. Jestli formičky nevlastníte, můžete improvizovat a použít třeba malé plastové kelímky nebo košíčky na muffiny.)


Dobrou chuť vám pŕeje vaše




Zdroj: Kitchenette.cz

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?



http://www.sabinashop.cz