Sněhové pusinky
Publikováno 21.10.2015 v 01:06 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 498x

Co budeme potřebovat?
Sněhové desatero
- Bílky musejí být naprosto kvalitní, dobře oddělené od žloutků.
- Oddělené bílky můžeme v chladničce uchovávat nejvýše tři dny.
- Před šleháním vyjmeme bílky z chladničky a necháme je asi hodinu volně stát v kuchyni.
- Cukr nedáváme odhadem, ale vážíme ho přesně podle předpisu. Dávkování cukru na bílkové pečivo je 70–100 g cukru na jeden bílek.
- Vhodnější je cukr krupicový nebo krystalový než cukr moučkový. S těmito cukry můžeme bílky šlehat hned od začátku, kdežto moučkový cukr zpravidla jen nakonec do bílkové hmoty vmícháme.
- Bílky šleháme v hlubší nemastné, suché a čisté míse. Ke šlehání používáme elektrický šlehač nastavený na největší rychlost.
- Dobře ušlehaný sníh tvoří špičky. Také můžeme nádobu, ve které sníh šleháme, obrátit dnem vzhůru; pokud sníh zůstane v nádobě „pevně sedět“, aniž by se pohnul, je správně ušlehaný. Teprve takový sníh můžeme dále zpracovávat.
- Důležitý je způsob přidávání cukru: Buď od začátku šlehání postupně zašleháváme jen půl dávky cukru a zbytek zamícháme do pevného sněhu, nebo zašleháváme celou dávku hned od začátku šlehání – to závisí na druhu sněhového pečiva. Cukr můžeme také zašlehávat až nakonec do pevného sněhu. Tento způsob je vhodný na placičky.
- Bílkové pečivo tepelně upravujeme sušením. Troubu proto zahříváme jen asi na 100 °C. Kdyby byla trouba příliš vyhřátá, hmota by ztratila tvar, doslova by se na plechu rozlila.
- Bílkové hmoty většinou sušíme až hodinu.
Barvení:
Sněhové hmoty barvíme povoleným potravinářským barvivem, bretonem. Dáváme ho jen špetku, protože silně barví. Do hmoty je lehce zamícháme.
Pečení:
Plechy na pečení sněhového pečiva potíráme tukem, nejlépe ztuženým. Popř. použijeme pečící papír. Nyní budeme sušit cca na 100°C jednu hodinu.
Pusinky můžete také dárkově zabalit a darovat je. Na návod, jak hezky zabalit můžete nahédnout zde.
Zdroj receptu: ireceptář.cz
Zdroj foto: decor8blog.com
Komentáře
Celkem 0 komentářů