Sabina na bloguWeddings & Events Coordinator

Sněhové pusinky

Publikováno 21.10.2015 v 01:06 v kategorii Sladká dílna Sabina, přečteno: 292x

Malinkaté, barevné, rozplývající se na jazyku neuvěřitelnou rychlostí. Určitě u vás také rychle zmiznou, jak jsou dobré! Navíc stačí vybrat barvy vaší svatby, obarvit potravinářským barvivem, zabalit do úhledné krabičky a dáreček pro vaše svatební hosty je rázem na světě.


Co budeme potřebovat?

4 bílky
400g cukru krupice popř. krystal
potravinářské barvivo
šlehač
troubu na pečení

Zdroj foto: decor8blog


Zdroj foto: decor8blog



Sněhové desatero


  1. Bílky musejí být naprosto kvalitní, dobře oddělené od žloutků.
  2. Oddělené bílky můžeme v chladničce uchovávat nejvýše tři dny.
  3. Před šleháním vyjmeme bílky z chladničky a necháme je asi hodinu volně stát v kuchyni.
  4. Cukr nedáváme odhadem, ale vážíme ho přesně podle předpisu. Dávkování cukru na bílkové pečivo je 70–100 g cukru na jeden bílek.
  5. Vhodnější je cukr krupicový nebo krystalový než cukr moučkový. S těmito cukry můžeme bílky šlehat hned od začátku, kdežto moučkový cukr zpravidla jen nakonec do bílkové hmoty vmícháme.
  6. Bílky šleháme v hlubší nemastné, suché a čisté míse. Ke šlehání používáme elektrický šlehač nastavený na největší rychlost.
  7. Dobře ušlehaný sníh tvoří špičky. Také můžeme nádobu, ve které sníh šleháme, obrátit dnem vzhůru; pokud sníh zůstane v nádobě „pevně sedět“, aniž by se pohnul, je správně ušlehaný. Teprve takový sníh můžeme dále zpracovávat.
  8. Důležitý je způsob přidávání cukru: Buď od začátku šlehání postupně zašleháváme jen půl dávky cukru a zbytek zamícháme do pevného sněhu, nebo zašleháváme celou dávku hned od začátku šlehání – to závisí na druhu sněhového pečiva. Cukr můžeme také zašlehávat až nakonec do pevného sněhu. Tento způsob je vhodný na placičky.
  9. Bílkové pečivo tepelně upravujeme sušením. Troubu proto zahříváme jen asi na 100 °C. Kdyby byla trouba příliš vyhřátá, hmota by ztratila tvar, doslova by se na plechu rozlila.
  10. Bílkové hmoty většinou sušíme až hodinu.

Zdroj foto: decor8blog


Zdroj foto: decor8blog




Barvení:


Sněhové hmoty barvíme povoleným potravinářským barvivem, bretonem. Dáváme ho jen špetku, protože silně barví. Do hmoty je lehce zamícháme.


Pečení:


Plechy na pečení sněhového pečiva potíráme tukem, nejlépe ztuženým. Popř. použijeme pečící papír. Nyní budeme sušit cca na 100°C jednu hodinu.



Zdroj foto: decor8blog


Zdroj foto: decor8blog


Zdroj foto: decor8blog


Zdroj foto: decor8blog


Zdroj foto: decor8blog


Zdroj foto: decor8blog


Zdroj foto: decor8blog



Pusinky můžete také dárkově zabalit a darovat je. Na návod, jak hezky zabalit můžete nahédnout zde.



Zdroj foto: decor8blog


Zdroj foto: decor8blog











Zdroj receptu: ireceptář.cz

Zdroj foto: decor8blog.com

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?



http://www.sabinashop.cz